Sekcije

SALAMIJADA V LEVPI

Pod okriljem društva, je bila v soboto, 9. 4. 2016 že četrto leto zapored v dvorani Levpa organizirana salamijada. Salame, ki jih udeleženci predstavimo, jih s pokušino ocenjujemo sami med sabo. Moram povedat, da se takšen način ocenjevanja zelo dobro obnese. Na predstavitev se lahko prijavi vsak z največ dvema izdelkoma, lahko se udeleženec predstavi tudi s pol salame, lahko je vakumsko pakirana, saj se ocenjuje le videz in okus rezine.

Tokrat smo ocenjevali 17 vzorcev salam, vse iz svinskega mesa. Sodelujoči iz širše okolice so bili tega dogodka veseli in pohvalili organizacijo. S strani društva je bila podeljena plaketa vsem sodelujočim. Nismo ocenjevali najboljšo salamo, ker je bilo kar nekaj salam enakovrednih, saj se je 6 salam ocenilo za zlato priznanje, 6 salam za srebrno priznanje, 4 za bronasto priznanje, le 1 salam je prejel priznanje za udeležbo.

Po ocenjevanju smo si izmenjali izkušnje in potrdili udeležbo za naslednje leto.

Predsednik ŠKT društva Levpa

Aleksander Štrukelj

Tekst in slike - Aleksander Štrukelj

Salamijada_2016...

Zadnji teden v mesecu juliju je v Športnem parku Levpa potekal 10 urni tečaj tenisa. Organiziralo ga je ŠKT društvo Levpa na pobudo predsednika Mirana Jug. Tečaj je vodil prof. Jožko Brezavšček, naš rojak iz Avšjega, sicer pa živi in dela na Gorenjskem. Udeležilo se ga je 12 tečajnikov.

Naučili smo se osnovnih udarcev, tako da smo na koncu tečaja že kar uspešno igrali med seboj. Jožko je tečaj vodil brezplačno. Podaril nam je 100 žogic, da bomo svoje znanje izpopolnjevali.

Teden je ob igri in prijetnem druženju hitro minil. Konec tečaja smo zaključili v prijetnem vzdušju. Da pa ne bi samo mi tečajniki kazali kaj znamo, je moral to narediti tudi naš učitelj. Iz pogovora z njim smo izvedeli, da je v mladosti kosil travo na roke. Prinesli smo mu staro zarjavelo koso in pripomoček za brušenje.

A tudi tebi se, kot kaže po Primorski toži
in po Levpi tu najlepši roži.
Na tenis, kapo dol, dobro se spoznaš,
kdo pa ve, če koso še držati znaš.

Če spomin za to te je zapustil,
boš inštrukcije tu pri nas dobil,
če pa se izkaže, da prav ne bo šlo,
ne sekiraj se preveč - nič zato.

Toda Jožko ni potreboval naših inštrukciji. Koso je pravilno prijel, jo nabrusil in zavihtel. Prijetno smo bili presenečeni. Nagrajen je bil z močnim aplavzom.

Jožko: Zdaj, ko dobri tenisači smo postali
iz revčkov, ki loparja niso še držali,
moramo ti reči prav iskreno hvala,
tvoja šola v Levpi nam je mnogo dala.

Upamo, da si bo Jožko tudi naslednje leto rezerviral teden dni za nas, da bomo nadaljevali šolo tenisa.

Nekaj utrinkov s "terena" ...

Tenis_01.jpg
Tenis_20.jpg
Tenis_21.jpg
Tenis_22.jpg

Aktiv podeželskih žena je v letu 2002 za Snežnico pripravil svojo prvo razstavo in prodajo peciva, kjer smo imeli krajani Levpe in drugi gostje kaj videti. Svojo aktivnost nadaljujejo tudi v letošnjem letu in so na pohodu "Kje so tiste stezice - Levpa 2003" zopet dokazale, da znajo in zmorejo veliko. Gostoljubno so sprejele prav vse pohodnike v 22 zaselkih KS Levpa ter postregle s svojimi dobrotami. Pravijo, da moramo pri večjih športnih naporih poskrbeti predvsem za dehidracijo telesa, mi pa se nismo mogli upreti sladkim dobrotam, ki so nas vabile k obloženim mizam. Svoje znanje in trud so prikazale tudi na igrišcu v Levpi, kjer so pripravile razstavo in prodajo peciva.

Nekaj utrinkov pri pripravi in razstavi peciva ...

Aktiv_01.jpg
Aktiv_02.jpg